Izabrano Predsjedništvo HDZ-a Šibensko-kninske županije: mr. sc. Josip Begonja predsjednik G.O. HDZ-a Grada Drniša izabran za potpredsjednika Ž.O. HDZ-a

Objavljeno u Novosti

Josipa Rimac, Goran Pauk, mr. sc. Josip Begonja i Nediljko Dujić, novi su potpredsjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije koji će uz Antu Kulušića naredne četiri godine predstavljati vrh županijskog HDZ-a. Odlučilo je tako članstvo stranke na danas održanim izborima na kojima se biralo vodstvo Županijskog odbora HDZ-a. Poziciju potpredsjednika zadržali su samo Nediljko Dujić gradonačelnik Grada Skradina i Goran Pauk župan Šibensko-kninski, dok su Josipa Rimac gradonačelnica Grada Knina i mr. sc. Josip Begonja predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša ‘naslijedili’ dosadašnje potpredsjednike Željka Šimunca i Pericu Bukića.

S mjesta tajnika Županijskog odbora razriješen je Novica Ljubičić, a njegove stranačke dužnosti od danas je preuzeo kninski dogradonačelnik, Tomislav Vrdoljak. 

- Mislim da je dobro da u stranci dođe do osvježenja. Tomislav Vrdoljak moj je dugogodišnji prijatelj s kojim imam dobru suradnju – komentirao je Novica Ljubičić. Ipak, v.d. pročelnika Ureda župana ostaje pri samom vrhu piramide Šibensko-kninskog HDZ-a budući da je imenovan članom Predsjedništva. Uz Novicu Ljubičića članovi Predsjedništva su Sandra Jakelić (načelnica Općine Rogoznica), Ante Parat (ravnatelj Županijske uprave za ceste) te Ante Rakić kao predstavnik Mladeži HDZ-a. S te su funkcije razriješeni Neda Klarić, Frane Pašalić i Branka Juričev Martinčev. Vodička gradonačelnica i saborska zastupnica imenovana je rizničarkom stranke dok je, zadnje četiri godine, tu funkciju obnašala Josipa Rimac. 

Lider Šibensko-kninskog HDZ-a i saborski zastupnik Ante Kulušić osvrnuo se na promjene u vrhu stranke. 

- Stvorili smo malo promijenjeni tim nego što je prije bio. Glavni zadatak nam je priprema i pobjeda na lokalnim izborima, a s obzirom na sve ovo što radi SDP-ova Vlada i ne radi SDP u gradu Šibeniku vjerujemo u odličan rezultat – kazao je Kulušić. Na pitanje jesu li ovim završila preslagivanja u stranci te je li lopta konačno spuštena na zemlju, odgovara: 

- S ovim su unutarstranački izbori završeni. Između ljudi u ŽO HDZ-a i Predsjedništvu odnosi su uvijek bili dobri. Neki su htjeli promjene radi ostvarenja vlastitih interesa, a ne interesa stranke, ali takvih pojedinaca će uvijek biti. HDZ je u ovom trenutku potrebno jedinstvo i ono je postignuto – poručuje Ante Kulušić. 

Na istoj sjednici za člana Središnjeg odbora HDZ-a izabran je Ante Galić, dipl. iur. potpredsjednik G.O. HDZ-a Grada Drniša.