Pobjeda HDZ-a na izborima za Općinsko vijeće Općine Promina

Objavljeno u Novosti

Na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Općine Promine koji su se održali u nedjelju 17. svibnja 2012. godine, prominski birači su svoje povjerenje dali listi HDZ-a predvođenoj nositeljem liste Tihomirom Budankom.

Naime, od 1254 glasača nedjeljnim izborima se odazvalo 577 glasača. Od toga broja bilo je 10 nevažečih listića. Lista Hrvatske demokratske zajednice na čelu sa Budankom osvojila je 372 glasa tj. 8 od 11 vijećničkih mandata. Zajednička lista HSS-a i HSP-a osvojila je 157 glasova ili 3 vijećnička mandata, dok je lista SDP-a osvojila tek 38 glasova te na taj način nije prešla niti izborni prag.

Prijevremene izbore za Općinsko vijeće Općine Promina raspisala je Vlada RH svojom Odlukom od 17. svibnja 2012. godine.

„Zahvaljujem svim biračima na odazivu, a naravno najviše onima koji su dali povjerenje našoj listi. Imamo snage i želje pokrenuti mnoge projekte u interesu naših stanovnika. Ova naša pobjeda nas obvezuje da učinimo sve na poboljšanju kvalitete života u našoj općini. Pobjeda liste HDZ-a je potvrda da su Prominci prepoznali kvalitetu programa ove stranke i ljude koji će učiniti sve za dobrobit ovoga kraja i njegove stanovnike. Ovo je dokaz da je dosadašnja vlast loše radila te da im je osobni interes bio iznad općeg interesa. Ova pobjeda HDZ-a je uvertira u nadolazeće lokalne izbore iduće godine gdje ćemo još uvjerljivije pobijediti i imati općinskog načelnika iz reda HDZ-a“- rekao je Tihomir Budanko nositelj liste za Općinsko vijeće.

U ime članova G.O. HDZ-a Grada Drniša i u ime svih članova i simpatizera HDZ-a s područja Grada Drniša čestitamo na izbornoj pobjedi svim članovima i simpatizerima HDZ-a na području Općine Promina.