Održana Osnivačka i Izborna skupština drniškog ogranka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski"

Objavljeno u Novosti

Niveska Vlaić, dipl.defektolog izabrana je za predsjednicu drniškog ogranka Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski", na Osnivačkoj i Izbornoj skupštini koja je održana 21. rujna 2012. godine.

Ujedno izabrane su članice gradskog i nadzornog odbora, te izaslanice na županijsku Izbornu skupštinu Zajednice.

Predsjednica Niveska Vlaić, u svom izlaganju kazala je kako je prvi korak novoosnovane Zajednice da se okupi što veći broj žena ističući kako članica Zajednice žena "Katarina Zrinski" može biti svaka žena koja je članica Hrvatske demokratske zajednice. Osnovna zadaća i ciljevi naše zajednice su jačanje položaja žena, kako unutar HDZ-a tako i u određivanju političkih stajališta njezinih članica u odnos na temeljna društvena pitanja Hrvatskog društva. U svom radu posebno promiče ulogu i značaj obitelji kao temeljnu zajednicu društva posebno afirmirajući ulogu žene u obitelji. Pitanje borbe protiv nasilja nad ženama i djecom, odgoj djece i mladih kao budućih društveno odgovornih ljudi. Iz navedenih programskih smjernica vidljivo je da je pred nama ozbiljan i odgovoran posao. Da bismo ga što uspješnije ostvarile trebamo afirmirati što veći broj žena unutar stranke, aktivno se uključiti u sve segmente društvenog života na području svojih temeljnih ogranaka na području Grada Drniša, ali i naše Šibensko-kninske županije.

Za članice Gradskog odbora Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Grada Drniša izabrane su: Gordana Barišić, Ljiljanka Ponoš, Barbara Mikulandra Jerković, Damirka Begonja, Katica Jakelić, Ivana Mihaljević, Kroacija Kulušić, Ana Mrđen, Ankica Čavala i Ljerka Karadža-Lapić.