Izabrano novo vodstvo Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije

Objavljeno u Novosti

Na izbornoj skupštini Ž.O. MHDZ-a Šibensko-kninske županije koja je održana u Drnišu 28. rujna 2012. godine za predsjednika Županijske organizacije mladeži Hrvatske demokratske zajednice izabran je Ivan Malenica. Na toj dužnosti zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Antu Rakića.

Izbornoj skupštini nazočili su i članica Predsjedništva HDZ-a, dopredsjednica Ž.O. HDZ-a, predsjednica G.O. HDZ-a Grada Knina i kninska gradonačelnica Josipa Rimac, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Ante Kulušić, župan Šibensko kninski i čelnik šibenskog HDZ-a Goran Pauk, tajnik županijske organizacije i zamjenik gradonačelnice Grada Knina Tomislav Vrdoljak, član Središnjeg odbora HDZ-a, potpredsjednik Ž.O. HDZ-a i gradonačelnik Grada Skradina Nediljko Dujić, Josip Begonja potpredsjednik Ž.O. HDZ-a, predsjednik G.O. HDZ-a Grada Drniša i predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša i brojni drugi članovi stranke. 

Skup od stotinjak izaslanika i gostiju uvodno je kao domaćin pozdravio predsjednik G.O. HDZ-a Grada Drniša Josip Begonja istaknuvši da je održavanje izborne županijske skupštine MHDZ-a u Drnišu na neki način i priznanje ne samo članovima G.O. MHDZ-a Grada Drniša već svim članovima i simpatizerima stranke na području Grada Drniša. Uz želje za uspješan rad izborne skupštine te da se pri izboru novog vodstva rukovode da novoizabrane osobe budu one koje će provoditi ona načela koja je u temelje stranke utkao njezin osnivač dr. Franjo Tuđman, a prije svega domoljublje i demokršćanski nauk. 

Čelnik županijskog HDZ-a Ante Kulušić kazao je kako na sljedećim lokalnim izborima očekuje povratak na vlast HDZ-a i u Šibeniku i u Drnišu: "Uvjeren sam da građani neće pogriješiti dva puta. Na žalost, u Šibeniku recimo SDP-ova vlast ništa nije napravila, kamo sreće da je jer bi se tada stvorili uvjeti za bolji život svih građana. Kad ne radiš svoj posao kako treba, onda te narod kazni na izborima. Kako sada stvari stoje očekujem da će Hrvatska demokratska zajednica od županije i svih gradova, te velikog dijela Općina u petom mjesecu ponovno uzeti odgovornost za rad u tim sredinama" – kazao je Ante Kulušić. 

Članica predsjedništva HDZ-a gđa. Josipa Rimac u svom obraćanju istaknula je kako na županijskoj razini imamo preko 3000 članova mladeži od 8000 ukupnog članstva što dovoljno govori da smo stvarno mlada županija po godinama. Mladež je i do sada ostvarivala izvrsne rezultate, bili su najveća potpora seniorima u svim izborima (od mjesnih odbora, temeljnih ogranaka, unutarstranačkih, lokalnih, parlamentarnih izbora). Očekujem da se vrednuje angažman MHZD-a na sljedećim lokalnim izborima. Netko će to shvatiti kao šalu, netko ozbiljno, u svakom slučaju sukladno tomu koliki je njihov udio u sveukupnom članstvu stranke valjalo bi ih angažirati kroz buduća gradska i općinska vijeća kao kandidate za čelna mjesta. Sigurno ćemo voditi računa (vodilo se i do sada, možda ne jednako u svim sredinama) da mladež sukladno svojim sposobnostima i ambicijama bude zastupljena na svim tijelima u budućim lokalnim izborima, a na nama je da se izborimo da taj rezultat bude ne dobar, nego odličan. Dobro je da mladi ljudi imaju želje i volje za politiku za koju je najčešća uzrečica da je to prljav posao.

U svom prvom obraćanju novi predsjednik MHDZ-a Šibensko-kninske županije Ivan Malenica istaknuo je da je plan MHDZ-a Šibensko-kninske županije integriranje sve većeg broja članova MHDZ-a u seniorske strukture i sudjelovanje u nadolazećim lokalnim izborima. Obzirom da Mladež predstavlja 30% članstva ukupnog članstva HDZ-a na razini županije za očekivati je da bi u tom postotku trebao biti i udio članstva mladeži na izbornim listama. Nakon izbora prvih suradnika, pristupit će se osmišljavanju programa priprema mladih za nadolazeće lokalne izbore. 

Novoizabrani članovi Županijskog odbora MHDZ-a s dvogodišnjim mandatom su: Anka Bukarica, Mate Burić, Ante Cigić, Josip Čulina, Goran Ercegovac, Mirjana Gović, Tomislav Juras, Kristijan Kulušić, Marko Lokas, Miran Marelja, Ana Marić, Sanja Mikulandra, Mario Mladinić, Dino Papak, Ante Perković, Ante Pešić, Katarina Požar, Ivana Radovčić, Rea Rančić, Tomislav Rudan, Ante Samac, Nikola Silov, Hrvoje Stančić, Josip Storić, Tomislav Strikoman, Marko Šešo, Luka Škugor, Ante Škugor, Davor Tokmačija, Kristina Vlaić, Miroslav Zorić. 

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su: Tomislav Duvančić, Frane Grubelić, Marijana Laća, Mia Pešić, Slavica Slavica.