Održan predizborni skup u Pakovu Selu

Objavljeno u Novosti

Pred 80-ak članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša, kandidati HDZ-a za gradonačelnika Josip Begonja i zamjenik gradonačelnika Nikola Lovrić, održali su u Pakovu Selu predizborni skup. Tom prigodom predstavljajući se Josip Begonja (aktualni predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša) istaknu je što su sve članovi Kluba vijećnika HDZ-a predlagali i što se sve od strane Gradskog vijeća usvojilo u području komunalne i društvene infrastrukture, kao i u području socijalnih davanja. Posebno se osvrnuo na probleme koji još uvijek nisu riješeni u području vodoopskrbe najvećim dijelom u Pokrovniku, ali i u drugim selima gdje se vodoopskrbom žitelja bavi šibenska tvrtka VODOVOD I ODVODNJA i koja je do sada puno obećavala, a malo radila iako smo mi u našem proračunu osigurali planirani dio novčanih sredstava za sufinanciranje radova.

Analizirajući činjenicu da je upravo na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a, Gradsko vijeće prije tri godine povećalo visinu naknade za novorođenu djecu s 1.000,00 kune na 3.000,00 kuna za prvo i drugo dijete te po 5.000,00 kuna za treće, četvrto itd, došlo se do spoznaje o potrebi redefiniranja davanja naknada za novorođenu djecu na način da se iz proračuna Grada Drniša povećaju naknade za svako rođeno treće, četvrto…, dijete što u konačnici ne bi značilo veliko proračunsko opterećenje, a bilo bi svojevrstan doprinos demografskoj obnovi našeg kraja. Također je istaknuo potrebu povećanja proračunskih sredstava namijenjenih studentskim potporama kao i pravičniju i transparentniju dodjelu tih naknada studentima uključujući i pravo studenta polaznika prve godine studija na potporu što do sada nije bio slučaj. 

Govoreći o problemima građana na području komunalne infrastrukture, Begonja je istaknuo nužnost postavljanja realnih i provedivih ciljeva u svim našim sredinama, a ne nikako slatkih obećanja koja su istina ugodna za uho, ali istovremeno neprovediva u život. Zbog toga naglasio je Begonja, potrebu da se svaki mjesec, a po potrebi i češće održavaju kolegiji s predsjednicima vijeća mjesnih odbora jer kanali komunikacije moraju biti obostrano otvoreniji kako bi se sukladno životnim okolnostima i realne potrebe građana mogle bolje prepoznati. Iako je na ovim izborima riječ o kratkom mandatu koji će se imati jer gotovo odmah nakon prijevremenih izbora slijede redovni izbori u svibnju ove godine, Begonja smatra da je i to dovoljno vremena da se prepozna ozbiljnost u pristupu i odgovornost prema biračima postavljajući realne ciljeve u svom programu čiju su skraćenu verziju izložili na promidžbenom materijalu uz slogan „Probudimo Drniš - HDZ - stranka koja to zna“ .

U svom obraćanju Nikola Lovrić kazao je kako je došlo vrijeme da mi sami moramo tražiti investitore, a ne čekati kad će se netko eventualno nas sjetiti i poželjeti da dođe ovdje investirati. Posebno je naglasio potrebu da se zbog skorog ulaska RH u EU moraju organizacijski i edukacijski pripremiti i zaposlenici gradskih ureda jer će sve manje biti raspoloživih sredstava kod domaćih izvora, a sve više ćemo morati natjecat se za sredstva iz raznih Europskih fondova. Govoreći o tomu istaknuo je i nužnost promjene pristupa prema potencijalnim investitorima prema kojima kao lokalna jedinica moramo biti na usluzi jer oni investirajući i zapošljavajući istovremeno djeluju na povećanje našeg proračuna iz kojeg onda financiramo cijeli niz komunalnih zahvata po našim naseljima.